top of page

lahjattomat

Totuuden harhakuuloja
bio
Niis siis ketkä treenaa?

Euroopan hullu vuosi yllätti kaikki.  Vuonna 1989 kommunismi vaikeroi, mielenosoituksissa uhottiin vapautta ja viimein koko rautaesirippu repesi. Suomen Salossa purkutalon uumenista kuului kolmen soinnun korinaa. Kiihkeä into jyräsi taitamattomuuden ja joulun alla osamaksulla ostettu kitara maksettiin pois joulupukkina kiertämällä. Kun viimeinenkin pukinkontti oli tyhjä, pakkasessa hytistiin ja ikuisuuslupaus annettiin. Hamaan huikkaan asti! Hankeen ja vereen! Lahjattomat oli päästänyt lapsivetensä!

Ysäriluvun hiipiessä vaivihkaa esiin, bändi kehitti melodisen raikkaan ja moneksi taipuvan tyylisuuntansa. Se keikkaili ahkerasti ja tunki pelotta sinne, missä varjoisat baarinnurkat peittivät alleen oluthuuruiset äänenparret. Ensimmäiset äänityksetkin rustattiin, mutta se luvattu universumin paras LP jäi unelmien haavekuviin. Lopulta pontevat muusikonalut karkasivat opiskelupaikkakunnilleen ja kasvoivat kiinni toisiin projekteihin.

Miehenalkuiset lupaukset ovat kuitenkin tehty lunastettaviksi. Kolmenkymmenen vuoden välein kannattaa pitää saunailtoja.

 

Pesuveden mukana syntyi EP "Mysteerimies" (2021). Kun omat perheet olivat jo kersoja versoneet, oli tullut aika palata siihen ensimmäiseen. Tällä kertaa sointuja oli rutkasti enemmän kuin kolme ja mikä tahmeinta: ne olivat tarttuvia kuin kärpäspaperi.

WhatsApp Image 2022-08-29 at 20.23.19.jpeg
48362225_335308520389281_3553452191756845056_n.jpg

Elämä on nykyään toki snadisti erilaisempaa. Oma poikakin soittaa jo koskettimissa. Maailma on taas isosti murroksessa. Suurvaltasuhteet, ulkopolitiikka ja valtiomiesten jorinat tuntuvat pysyneen. Ja tietenkin bändin paska nimi! Yhtyeen tulevaisuuden tavoite on yksiselitteinen sekä jämäkkä: kyllä congarumpuihin pitää juurruttaa lapsenlapsi!

Lahjattomat on vuoden piristyskuiske!

 

Yhtyeen tuore albumi "Totuuden harhakuuloja" sykkii monikasvoisena ja elämänkokemuksen väreissä. Sen kasvukivuissa hohkaavat näkökantojen vaihtokauppa. Selkääntaputus ei auta löytämään sokeita pisteitä, muttei riskisokeuskaan kannata.

 

Bändin vivahteikas tyyli kuljettaa kuulijan läpi syysruskan ja paukkupakkasten, kohti kevätsilmuja ja hellepoutaa. Jos olet tottunut saamaan haluamasi, saat myös vihdoin sen minkä ansaitset: Suomipoprockin hikihelmiä!

343293937_1196743840858264_41965712521306308_n.jpg

Lahjattomat on kvintetti, jonka koostumuksesta ja monipuolisesta musiikista vastaavat Kai Tulonen (laulu, lyriikka & Espoo), Tuomas Rislakki (kitara, sävellys & Helsinki), Juha Kirveslahti (basso, taustalaulu & Nurmijärvi), Johannes Kirveslahti (koskettimet & Nurmijärvi) ja Sami Sjöberg (rummut & Lempäälä).

Kaikki se mitä tässä annamme, ei ole meiltä pois, eikä sinullekaan välttämätön pakko. Jos kuitenkin olet toimittaja suurella sydämellä, ojenna molemmille mahdollisuus. Niin kuin syvä saarna raottaa lohdutuksen verhon, pelastuskin voi löytyä epätavallisista paikoista…
 

Kuuntele, soita ja arvostele! 

Ja kyllä nekin vielä treenaa! Ainakin WhatsAppissa sekä silloin tällöin nuoruudenkonnuillaan Salon Kokkilassa. Kerran kesässä pyritään tekemään sävelrikas toivioretki Sipoon E-Studioon, jossa täyteläisen soundin takana hääräilee kokenut äänittäjä, miksaaja ja masteroija Petri Majuri.

Lataa Albumi
Ota yhteyttä

lahjattomat

Totuuden harhakuuloja
bottom of page